Logical Reasoning Question 30
Question:.
Directions (133 - 135); Study the following passage carefully and answer the questions given below: India has the worlds biggest movie industry in terms of the number of movies produced around 800 movies annually, mostly in the Hindi language. But, today, the technology of film-making in India is perhaps the best among all developing countries and more than 1500 movies are produced in south Indian languages. The talented artists have successfully adopted modem technologies in cinemas. Superior movies, in thematic and creative terms, are made in many developing countries with less sophisticated technologies. Though Indias overall entertainment industry is taking on professional colors, Indias movie industry per se remains highly informal, personality-oriented and family-dominated. What is the correct conclusion from the passage?
Options:
A) Indian movies have more cultural diversities and values
B) Indian movies are more narrative and character-driven
C) Indian movies are highly technological and diverse
D) Indian cinema is less thematic and more subjective
Show Answer
Answer:
Correct Answer; A
Solution:
- (a) 1. Syllogistic reasoning 2. Conclusion 3. Group analogy The India’s overall cinema industry is taking on a highly informal nature due to various cultural and value diversities of the people living in India. These diversities arise from personality-oriented ideologies and family-dominated value systems.