Logical Reasoning Question 24
Question; Direction; Study the following passage carefully and answer the questions given below:
A major reason for the formation of the Agreement on Agriculture was the need to reduce excessive surplus production in the agricultural sector in the global commodity markets during the 1980’s and early 1990’s. This was caused by the rising levels of support and protection in a number of developed countries as some of the largest agricultural exporters competed on the basis of their government’s propensity to subsidize production and exports of agriculture while limiting access to the local producers and their markets. The AOA was established to reduce trade distortions and promote fair competition by reducing trade barriers and subsidies. What is the implied suggestion in the passage?
Options:
A) Export of agricultural products is to be prohibited for foreign producers
B) Import of agricultural products is to be limited for the local producers
C) Only excess agricultural products are to be exported to foreign producers
D) The export policy of agriculture products should not harm local producers
Show Answer
Answer:
Correct Answer; D
Solution:
*(d)
- Syllogistic reasoning
- Conclusion. The AOA was established when local exports send agricultural products to foreign producers while limiting access to the local producers and their markets. Now, the AOA will keep out foreign agricultural products to influence the domestic markets. So, the export policy of agricultural products should not harm local producers