Logical Reasoning Question 23

Question; Direction; Study the following passage carefully and answer the questions given below:

Privacy is a right we have but sometimes forgotten about as we start spending more time on the internet. People know what information they are giving up when they share stuff online with their friends, but what many people dont realize is that every time you like something, search something or even click on an ad big data corporations are taking that information, running it through algorithms and figuring out your personal characteristics. As this becomes more and more common, it starts to beg the question if this is a violation of our privacy or not. Facebook and Google are the forerunner in this privacy breach since two decades. What can be inferred from the passage?

Options:

A) Privacy breach is a common process through algorithm

B) Corporate take our personal information through clicks

C) People are not aware their search data are gathered

D) b and c

Show Answer

Answer:

Correct Answer; D

Solution:

  • (d)
  1. Holistic reasoning
  2. Inference
  3. Group analogy People know what information they are giving up when they share stuff online with their friends, but what many people don’t realize is that every time you like something, search something or even click on an ad big data corporations are taking that information.